Over

OVER HANNEWIJK TRANSPORT

ONTSTAAN HANNEWIJK TRANSPORT


Hannewijk Transport is opgericht in 1956 door C. Hannewijk, Everingseweg 11 te Oudelande. In de eerste jaren van het bedrijf bestonden de transporten veelal uit Landbouw producten zoals Bloembollen, melk en bodediensten. Ergens in de jaren 60 werd er een lijndienst Vlissingen-Maastricht opgezet, we hebben als bedrijf jaren op deze lijn gereden. We reden ook Diervoeders voor een grote opdrachtgever uit de buurt. Voor Duvekot uit Goes reden wij dagelijkse vrachten naar diverse bestemmingen in de Benelux.


Hannewijk Transport anno nu


Naast chauffeur is Harold van den Dorpel (schoonzoon) ook directeur-eigenaar van het bedrijf. Hoofdactiviteiten van Hannewijk Transport zijn ferry- en containertransport, vervoer van koel- en vriestransport en vervoer van allerlei producten/artikelen met tautliners. “Het bedrijf is in 1956 gestart door opa Hannewijk, hij deed het over aan zijn zoon. Als zijn schoonzoon heb ik het weer van hem overgenomen.


Herkenbaar zijn de trucks door de special paints. Dit doen we al sinds begin jaren tachtig. Het begon met een klein vosje op de zijkant en inmiddels zijn er al veel specials gepasseerd zoals Belle Perez, Shakira etc.